Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το τελευταίο καιρό ακούμε και διαβάζουμε λέξεις, όρους και έννοιες λίγο- πολύ άγνωστες σε όλους εμάς που δεν είμαστε οικονομολόγοι ούτε έχουμε εξοικείωση με αυτά τα πράγματα. Ψάχνοντας κι εγώ να μάθω και να καταλάβω περισσότερα, ανακάλυψα στο διαδίκτυο ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό video με Ελληνικούς υπότιτλους, που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ στην πάρα κάτω διεύθυνση :



Money As Debt - Bank system - the today crisis: "Money As Debt greek subtitles"

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ



ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS


Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ











Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ "ΒΑΤΕΡΛΟ" ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ







Με τον παραπάνω πρωτοσέλιδο τίτλο και το ανώνυμο σχόλιο που ακολουθεί επιχειρούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη των δημοτών του Δήμου Κρανιδίου για το μεγάλο "βατερλό" τους και στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης που τους παραδόθηκε το 2007 εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής. Με τις απίστευτες , αστείες και ανόητες προφάσεις και δικαιολογίες επιχειρούν να μεταθέσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΚ για την απαράδεκτη καθυστέρηση και την ενδεχόμενη απώλεια της χρηματοδότησης του έργου. Κάτι περισσότερο ενδεχομένως θα ξέρουν , κάποια ακόμα μεγαλύτερη δυσμενής εξέλιξη φαίνεται θα υπάρχει που δεν την έχουν ανακοινώσει ακόμα και γι'αυτό όπως πάντα θα φταίνε οι άλλοι και πάντα βέβαια και ο Καμιζής κατά το προσφιλές τους παραλήρημα. Σε λίγο θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι αυτή τη δημοτική θητεία που διανύουμε, Δήμαρχος δεν είναι ο κύριος Σφυρής αλλά ο Καμιζής!!! και ότι αυτός φταίει για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια. Τέτοια ηθελημένη σύγχυση . Κι όταν κάνω αναφορά σε Γκεμπελ-ίσκους παρεξηγούνται Δεν ξέρω τί τους ενοχλεί, το θέμα ή η κατάληξη; Ο ανώνυμος σχολιογράφος γράφει ότι η ανάμιξή μου προκαλεί ερωτηματικά... Στην κρίση σας αγαπητοί μου αναγνώστες και δημότες το Δήμου Κρανιδίου.







Παιχνίδια παρασκηνίου


Μποϊκοτάρουν την αποπληρωμή του έργου της αποχέτευσης στο Κρανίδι με κίνδυνο να χαθεί το έργο






Παιχνίδια παρασκηνίου.Μποϊκοτάρουν την αποπληρωμή του έργου της αποχέτευσης στο Κρανίδι με κίνδυνο να χαθεί το έργο.Σε ένα απίστευτο παιχνίδι σκοπιμοτήτων εξελίσσεται το έργο της αποχέτευσης για το Δήμο Κρανιδίου όπου τα όσα γίνονται είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική .Αφού ξεπεράσθηκαν μια σειρά προβλημάτων και ουσιαστικά όλα άρχισαν σε μηδενική βάση και ενώ με προσωπική προσπάθεια του Δημήτρη Σφυρή διασφαλίστηκε η παράταση για την αποπεράτωση του έργου μέχρι το τέλος του 2010 τώρα και ενώ έχει ολοκληρωθεί το 25% του έργου η εταιρία παραμένει απλήρωτη και φυσικά. Αv συνεχισθεί η αδυναμία εκταμίευσης των χρημάτων γίνεται ολοφάνερο ότι το έργο θα τιναχθεί στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο εργολάβος ήδη έχει καταθέσει τρεις λογαριασμούς χωρίς να πληρώνεται και η επίσημη άποψη είναι ότι δεν μπορεί να πληρωθεί αφού δεν υπήρχε επίβλεψη ενώ παράλληλα αρνείται η Περιφέρεια να δώσει την επίβλεψη στις Τεχνικές υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων παρότι προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Νομοθεσία. Έτσι μπαίνουν σοβαρά ερωτήματα για τον λόγο που υπάρχει αυτή η αρνητική στάση της διαχειριστικής αρχής που αποτελεί και τροχοπέδη για το έργο. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το Ταμείο Συνοχής σε επαφή που είχε με τον Δήμο Κρανιδίου δηλώνει ότι έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι πληρωμές. Η δε ανάμιξη του Δημήτρη Καμιζή με τον τρόπο που έγινε προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της πλέον αφού καταγράφεται με συχνές εναλλαγές θέσεων .Γεγονός είναι ότι το μεγαλύτερο έργο του ΔήμουΚρανιδίου βρίσκεται μπλοκαρισμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των σκοπιμοτήτων. Μία δυσμενής εξέλιξη σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει και τον Υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη αφού θα ακυρώνει τις οικολογικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Κυβέρνησης .Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του οικιστικού ιστού του Πορτοχελίου ,το 85% του αγωγού μεταφοράς λυμάτων από Πορτοχέλι προς Κρανίδι ,το 80% μεταφοράς λυμάτων από Κοιλάδα προς Βιολογικό και αυτή την στιγμή συνεχίζεται το έργο μέχρι το κεντρικό αντλιοστάσιο της Κοιλάδας .'Εχουν γίνει οι μελέτες εφαρμογής και δοκιμές σε Πορτοχέλι και Κρανίδι για το υπέδαφος με διογκωτικό υλικό ,ώστε να προχωρήσει γρήγορα και να μην ενοχληθούν οι δημότες ακόμα και σε σημεία που δεν μπορούν να μπουν τα μηχανήματα .Αν οι εργασίες συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τελειώσει το έργο τόσο στο Πορτοχέλι όσο και στην Κοιλάδα .Απο τnv πλευρά της Δημοτικής αρχής εκφράζεται η βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αλλά ο Δήμαρχος Κρανιδίου είναι αποφασισμένος για όλα σε περίπτωση που συνεχισθούν τα παιχνίδια του παρασκηνίου εις βάρος των Δημοτών και του Δήμου.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ "ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"

Δεν γνωρίζω αν πράγματι ο Πρωθυπουργός κύριος Γ. Παπανδρέου ή κάποιοι συνεργάτες του διαβάζουν για λογαριασμό του τα μηνύματα και τις επιστολές που του απευθύνουν απλοί πολίτες. Με την ελπίδα ότι αυτό συμβαίνει, απέστειλα στον Πρωθυπουργό την παρακάτω επιστολή για το φλέγον θέμα βέβαια, αυτό της οικονομικής κρίσης.Δημήτρης Καμιζής
Ιατρός Ε.Σ.Υ
Τ. Δήμαρχος Κρανιδίου
Μητροπολίτη Φωστίνη 1 Κρανίδι



08.02.2010

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κ. Γεώργιο Παπανδρέου


Κύριε Πρωθυπουργέ,
επιτρέψατε μου με την παρούσα επιστολή να σας εκφράσω σαν πολίτης αυτής της χώρας ορισμένους προβληματισμούς, σκέψεις, και ενδεχομένως προτάσεις μπροστά στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Δεν έχω σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, διαθέτω το κοινό νου του μέσου Έλληνα πολίτη και στο διάβα της ζωής μου, έχω αποκομίσει σαν εμπειρία κάποιες γνώσεις πρακτικής οικονομίας σαν αυτές που διαθέτουμε πιστεύω όλοι οι ώριμοι σε ηλικία Έλληνες πολίτες.
Συμμερίζομαι και εγώ την αγωνία σας καθώς και την αγωνία των συνεργατών σας στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της θρυλούμενης οικονομικής κρίσης και παρακολουθώ μέσα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης τις προσπάθειες που κάνετε και τις αποφάσεις λαμβάνετε. Θα προσπαθήσω και εγώ με όσο περιληπτικότερο τρόπο μπορώ να σας μεταφέρω διαπιστώσεις, προβληματισμούς, σκέψεις και συναισθήματα που με διακατέχουν ως πολίτη της δοκιμαζόμενης σήμερα πατρίδας μας με σκοπό να συμβάλω και εγώ σε κάτι θετικό, όσο ελάχιστο και αν είναι αυτό, για την ανόρθωση της πατρίδας μας σε αυτούς εδώ τους δύσκολους καιρούς.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακολουθώντας τα βραδινά και όχι μόνον δελτία ειδήσεων από την τηλεόραση και διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων αισθάνομαι ότι η πατρίδα μας , έχει εμπλακεί σε «εμπόλεμη» κατάσταση και δέχεται παντοειδείς επιθέσεις και προσβολές. Κάθε βράδυ ρουκέτες και πύραυλοι διαφόρων τύπων, ιδιαίτερα δε αυτοί οι πύραυλοι τύπου spreads διασχίζουν τον ελληνικό ουρανό και πέφτουν μέσα σε κάθε σπίτι που έχει ανοιχτή την οθόνη της τηλεόρασης. Ίσως πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο, αλλά πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα  από τις κυβερνήσεις και τα επιτελεία όλων των συμμαχικών μας χωρών, από τους ετέρους μας στην Ε. Ε και την Ο. Ν. Ε., από τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας στο Ν.Α.Τ.Ο, πό διεθνείς τράπεζες και οικονομικούς οργανισμούς και διάφορα άλλα κέντρα οικονομικής εξουσίας και παρέμβασης.. Μόνον οι ουδέτερες και οι Αραβικές χώρες απέχουν από αυτό τον ορυμαγδό επιθέσεων.
Όσο αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της χώρας μας εξελίσσονται, τόσο μου δημιουργείται η πεποίθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά όχι απλά σε μία σοβαρή οικονομική κρίση, αλλά μπροστά σε μία μεγάλη εθνική κρίση με αλυσιδωτές συνέπειες και με άγνωστη σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφικών της αποτελεσμάτων έκβαση.
Ασφαλώς γι’ αυτή τη κατάσταση υπάρχουν αιτίες και αφορμές οι οποίες δεν προέκυψαν ξαφνικά και εκ του μη όντος, αλλά έχουν τις ρίζες τους και στο πρόσφατο και στο απώτερο παρελθόν. Δε μπορεί κύριε Πρωθυπουργέ η μοναδική αιτία ,ή καλύτερα η παθογένεια της σημερινής κατάστασης να είναι μόνον η διαφθορά την οποία συνεχώς επικαλείσθε και εσείς και στελέχη της Κυβερνήσεως σας. Η διαφθορά, χωρίς να έχω καμιά διάθεση να υποτιμήσω τη συμμετοχή της σε αυτή τη τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα, είναι ένα παρακολούθημα, ένα σύμπτωμα της νόσου, και έτσι και αλλιώς άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο συνοδεύει την κίνηση του χρήματος σε όλες τις κοινωνίες, σε όλους τους τόπους του κόσμου. Είναι σύμφυτη με τη ζωή και τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Ευτυχώς αλλά και γι’ αυτό το λόγο οι οργανωμένες κοινωνίες έχουν θεσπίσει και θεσπίζουν νόμους για την «πάταξή της», όχι όμως πάντοτε το ίδιο αποτελεσματικά.
Σε αυτές τις δύσκολες μέρες όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουμε και την παθογένεια αυτής της κατάστασης και τις αιτίες που την δημιούργησαν και μας έφτασαν ως εδώ. Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ και η Κυβέρνηση σας πρωτίστως έχετε υποχρέωση ως ηγήτορες, που ασφαλώς γνωρίζετε περισσότερα, να μας διαφωτίσετε για τα πραγματικά και βαθύτερα αίτια αυτής της σημερινής εθνικής κρίσης που μπορεί να αγγίξει τα όρια της εθνικής τραγωδίας γιατί μόνο ένας λαός ενημερωμένος που εμπιστεύεται την ηγεσία του μπορεί να κινητοποιηθεί, να αντισταθεί, να παλέψει και να αποτρέψει τελικά τους κινδύνους.
Μιλάμε όλοι για το μεγάλο οικονομικό έλλειμμα, για μεγάλο το εξωτερικό χρέος, μιλάμε δηλαδή για εκατομμύρια και δισεκατομμύρια Ευρώ που μας λείπουν από τον Εθνικό ταμείο.
Στο «ταμείο της Ελλάδας», Ευρώ μπαίνουν με τις εξαγωγές προϊόντων σε άλλες χώρες, με το ναυτιλιακό συνάλλαγμα, το συνάλλαγμα των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, με τους τουρίστες επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας κάθε χρόνο, και γενικότερα με την παροχή υπηρεσιών σε πολίτες ξένων χωρών, με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στα αγροτικά μας προϊόντα και τις κάθε είδους ενισχύσεις, με την εισροή Ευρώ σαν συμμετοχή της Ε.Ε. στην εκτέλεση έργων υποδομών, Ευρωπαϊκό ταμείο συνοχής κτλ.
Από το ταμείο μας αφαιρούνται, βγαίνουν Ευρώ , με τις εισαγωγές κάθε λογής προϊόντων από το εξωτερικό, με τον τουρισμό που κάνουν οι Έλληνες σε άλλες χώρες, με την εξαγωγή Ευρώ από τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται και ζουν στη πατρίδα μας προς τις χώρες καταγωγής τους, με την εξαγωγή Ευρώ Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό, με τη εξαγωγή Ευρώ για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε χώρες του εξωτερικού, με την αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας και βέβαια για την αποπληρωμή δανείων σε τρίτες χώρες και διεθνείς τράπεζες.
Σήμερα όμως κύριε Πρωθυπουργέ βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατάσταση όπου οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων συνεχώς μειώνονται, οι εισαγωγές συνεχώς αυξάνονται, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έχει σημαντικά περιοριστεί, η εισαγωγή συναλλάγματος Ελλήνων μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό επίσης έχει σχεδόν μηδενιστεί αφού πλέον δεν τους δίδεται κανένα σχετικό κίνητρο, η χώρα έχει αποβιομηχανοποιηθεί, η ανταγωνιστικότητα γενικότερα την ελληνικής οικονομίας επιδεινώνεται συνεχώς. Δεν είναι όλα αυτά οι πραγματικές αιτίες της σημερινής κρίσης; Γιατί δεν τις ονομάζουμε; Γιατί δεν επικεντρώνουμε τις αναφορές μας σε αυτά τα κρίσιμα και πραγματικά ,σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, και το συνεχές ενδιαφέρον στην ανάταξη τους;
Διερωτώμαι λοιπόν πως είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να ανακάμψει και πως η Ελλάδα θα τακτοποιήσει τα οικονομικά της μόνον και μόνον με περιστολή των δημοσίων δαπανών, με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των φόρων, πράγματα που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνουν, χωρίς συγχρόνως να παρθούν άμεσα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα αυξήσουν την παραγόμενη αξία στην πατρίδα μας, η οποία ολοένα και μηδενίζεται. Όχι μόνον δεν είμαστε αυτάρκεις ούτε καν σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, αλλά εισάγουμε κρέατα και αγροτικά προϊόντα από άλλες χώρες της Ε. Ε αλλά και τρίτες χώρες. Αφήστε τα υπόλοιπα βιομηχανικά προϊόντα και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα-αγορά για όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. αλλά και τρίτες χώρες με μηδενική σχεδόν όμως παραγόμενη εγχώρια αξία. Πως λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ, πως είναι δυνατόν να ορθοποδήσει αυτή η χώρα μόνον με μέτρα σαν και αυτά που έχετε πάρει μέχρι σήμερα, χωρίς να συνεγερθεί ο Ελληνικός Λαός όπως αυτό έχει συμβεί στην ιστορική μας διαδρομή μπροστά σε εθνικές κρίσεις και κινδύνους;
. Βέβαια αυτήν την κατάσταση, στην οποία η Ελλάδα διολίσθησε τα τελευταία χρόνια σιγά- σιγά την παραλάβατε από την προηγούμενες. Διακυβερνήσεις και κανείς δε μπορεί να σας κατηγορήσει, ότι είστε εσείς και η κυβέρνηση σας που την προκάλεσε. Ιδιαίτερα μετά την είσοδο της χώρας μας στην Ο. Ν. Ε. κανένας δεν φρόντισε για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες για την επιβίωση μας στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον . Όσοι αδιαφόρησαν γι’ αυτό έχουν πράγματι βαρύτατες ευθύνες.
. Η διατύπωση κύριε πρωθυπουργέ ενός νέου οράματος για το λαό και το έθνος είναι αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την έξοδο από τη σημερινή κρίση. Μετά την πολιτική διακήρυξη και την εφαρμογή της στην πράξη της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεκαετία του 1980 και το νέο όραμα του Κώστα Σημίτη με κεντρικό στόχο την ένταξη της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε., η χώρα μας πορεύθηκε χωρίς εθνικούς στόχους και χωρίς κανένα προσανατολισμό. Είναι καιρός λοιπόν για την διατύπωση αυτού του νέου οράματος που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους που θα συνεγείρει το λαό σε μία νέα προσπάθεια προόδου και ανόρθωσης.
Αυτό προϋποθέτει καθαρά λόγια, ενημέρωση σε πλάτος και σε βάθος κυρίως όμως εφαρμογή στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία, κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν γίνεται κάθε φορά οι υπαίτιοι και οι κυρίως υπεύθυνοι των κρίσεων να διαφεύγουν των ευθυνών και των υποχρεώσεων τους και να την πληρώνουν πάντοτε οι απλοί άνθρωποι του λαού, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, οι μικροεπιχειρηματίες και μικροεπιτηδευματίες, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής. Ο λαός έχει ανάγκη για να πεισθεί, να βλέπει να επιστρέφεται ένα μέρος τουλάχιστον του πλούτου που συσσώρευσαν οι τράπεζες, οι τραπεζίτες, και όσοι με παράνομους, ή νόμιμους τρόπους που τους διευκόλυναν, σφετερίστηκαν για λογαριασμό τους το μόχθο και την παραγόμενη αξία από τους εργαζόμενους. Εάν δεν συμβεί αυτό κύριε Πρωθυπουργέ θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις οι οποίες δυστυχώς θα εμποδίσουν και την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανόρθωση της πατρίδας μας. Δεν μπορεί πάντοτε οι ίδιοι και οι ίδιοι να πληρώνουμε τα σπασμένα.
Οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται ασφαλώς χάρη στην προσωπικότητα τους κυρίως σε περιόδους μεγάλων δυσκολιών και κρίσεων σαν και αυτήν που διανύουμε. Έχετε λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ την ευκαιρία εν μέσω μίας τέτοιας βαθιάς κρίσης, με τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας σας και την εμπειρία που ασφαλώς διαθέτετε, αλλά και με νωπή πριν να εξατμισθεί την εντολή του ελληνικού λαού να αναδεχθείτε σε μεγάλο ηγέτη που θα βγάλει τη χώρα από τη βαθιά κρίση και το αδιέξοδο. Μη μας απογοητεύσετε.



Με τιμή
Δημήτρης Καμιζής
Γιατρός Ε.Σ.Υ
Δήμαρχος Κρανιδίου 1999-2006

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΔIΔΥΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ- Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ

Μετά από αίτηση της ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ. και σχετική εισήγηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης , πραγματοποιήθηκε στα Δίδυμα ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανακύκλωση των απορριμμάτων.< Τρόπος του λέγειν> βέβαια συνεδρίαση αφού επρόκειτο για πανομοιότυπη επανάληψη της παράστασης (show) που είχε δοθεί στις αρχές Φθινοπώρου στο προαύλιο του Α Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με την ευκαιρία του απολογισμού. Τα είχε όλα: προβολή άσχετων εικόνων,κάμερες των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών της Αργολίδας που από ότι διαπιστώσαμε στη συνέχεια κάλυψαν επιλεκτικά τον εκτός θέματος ασυνάρτητο μονόλογο του Δημάρχου, καλεσμένους Δημοτικούς άρχοντες και παράγοντες των γειτονικών ενδιαφερομένων Δήμων Ασκληπιού και Ερμιόνης προς επικύρωση των λεγομένων του για τον< δεματοποιητή> που θα συσκευάζει στα Δίδυμα σύμμεικτα τα σκουπίδια των Δήμων Κρανιδίου, Ερμιόνης, Ασκληπιού και Επιδαύρου. Δεν έλειψαν βέβαια και οι προσωπικές επιθέσεις του δημάρχου εναντίον όποιου υποστήριζε αντίθετη άποψη από την δική του, πράγμα που ξεσήκωσε την οργισμένη αντίδραση από τούς παρευρισκόμενους Διδυμιώτες οι οποίοι συνειδητοποίησαν πλέον, ότι με πρόσχημα την εγκατάσταση του <δεματοποιητη> ο Δήμος Κρανιδίου σχεδιάζει να μετατρέψει τον Σταυρό Διδύμων και την ευρύτερη περιοχή σ έναν απέραντο σκουπιδότοπο Ειπώθηκε μάλιστα από τον παρευρισκόμενο Δήμαρχο Ασκληπιού ότι < εμας δεν μας συμφέρει να φέρνουμε τα σκουπίδια μας εδώ, εσείς μας το ζητήσατε>!!!
Μάταια όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του κάνοντας την πρόταση να συγκεντρώνονται τα σκουπίδια γύρω από τον δεματοποιητή τουλάχιστον μετά την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε να μεταφέρονται αμέσως οι μπάλες με τα σκουπίδια σ αυτό και να μην παραμένουν αποθηκευμένα εδώ στα Δίδυμα μέχρι τη συντέλεια του κόσμου! για να πάνε κάποτε σ ένα εργοστάσιο που θα φτιαχτεί κάπου, κάποτε. Και μόνον η μη αποδοχή αυτής της πρότασης αφαιρεί τα προσχήματα , ξεγυμνώνει και μαρτυρεί τα πραγματικά σχέδια και της προθέσεις του κ Σφυρή και τής πλειοψηφίας του για τα Δίδυμα. Είναι πάντως απορίας άξιο γιατί αυτή η επιμονή σε κάτι που είναι έκδηλα τόσο παράλογο και τόσο επιζήμιο όχι μόνο για τα Δίδυμα αλλά και για ολόκληρη την Ερμιονίδα αφού ένας απέραντος σκουπιδότοπος δίπλα και σε άμεση οπτική επαφή με τον κύριο και μοναδικό οδικό άξονα που οδηγεί στην τουριστική Ερμιονίδα μόνο δυσφήμηση μπορεί να προκαλέσει.
Η ανακύκλωση βέβαια στις καλένδες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρανιδίου της 3ης Φεβρουαρίου 2010 κατέθεσαν εγγράφως τις θέσεις της παράταξης μας για την σχεδιαζόμενη διοικητική μεταρρύθμιση γνωστή πλέον με την κωδική επωνυμία "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" και τις οποίες δημοσιοποιούμε Στη συνέχεια δημοσιοποιούμε επίσης την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 288/2001 για τις Συμπολιτείες Δήμων στην οποία αναφερόμαστε.
ΚΡΑΝΙΔΙ 03-02-2010
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
(Το παρακάτω κείμενο θέσεων κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου στα πλαίσια συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος)

Η παράταξη μας Προοδευτική – Δημοτική κίνηση Ερμιονίδας σήκωσε το βάρος της πρώτης εφαρμογής του Καποδίστρια στον διευρυμένο Δήμο Κρανιδίου 1999-2006 για 2 συνεχείς 4ετίες . Κατά συνέπεια έχουμε πλούσια εμπειρία θετικών και αρνητικών στοιχείων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της Διοικητικής μεταρρύθμισης του Καποδίστρια. Έχουμε ιδίαν αντίληψη και εμπειρία από τις αντιξοότητες –τεχνικές – οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες , αλλά έχουμε και επίγνωση των σοβαρών πλεονεκτημάτων που προέκυψαν από τη Διοικητική μεταρρύθμιση.
Μετά από αυτήν την εμπειρία αλλά και την μακροχρόνια ενασχόληση μας με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και με τα κοινά πράγματα πιστεύουμε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχούς εφαρμογής ενός νέου μέτρου – μιας νέας Διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η ευρεία κοινωνική συναίνεση. Ιδιαιτέρα δε για τη νέα σχεδιαζόμενη Διοικητική μεταρρύθμιση που προτείνει για συνένωση όχι απλά κοινότητες με Δήμους αλλά Δήμους με Δήμους σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά και γεωγραφικά μεγέθη.
Το προτεινόμενο εγχείρημα είναι μεγάλο ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που περνάει η πατρίδα μας. Εκτιμώντας τα παραπάνω η γενική πολιτικής μας θέση για την εφαρμογή αυτής της 2ης διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας είναι καταρχήν θετική μόνο με την προϋπόθεση της εθελουσίας συνένωσης με πλήρη και απρόσκοπτη κοινωνική συναίνεση Δήμων όχι απλά και μόνο με την έκφραση των θέσεων των Δημοτικών συμβουλίων αλλά με την διενέργεια δημοψηφισμάτων σε κάθε Δήμο ξεχωριστά αλλά και ταυτόχρονα μετά από σοβαρή και πλήρη ενημέρωση των Δημοτών κάθε Δήμου. Στα πλαίσια μιας τέτοιας διαδικασίας θα μπορούσαν να διορθωθούν και κάποια λάθη που έγιναν με το νόμο περί συνενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (νόμος Ι. Καποδίστρια).
Εάν όμως παρόλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή του προτεινόμενου «σχεδίου Καλλικράτης» και μάλιστα αναγκαστικά στην περίπτωση αυτή οφείλουμε μαζί με τους γειτονικούς μας Δήμους να έλθουμε σε διάλογο και συνεργασία ώστε να μην παραμείνουμε μόνο εμείς «οι φτωχοί ή φτωχότεροι συγγενείς» της υπόλοιπης Αργολίδας.
Διότι σε αυτή την περίπτωση θα στερηθούμε των πλεονεκτημάτων κυρίως οικονομικών και ενδεχομένως και άλλων που θα προκύψουν από την έστω αναγκαστική συγκρότηση και δημιουργία Δήμων στο Νομό με μεγαλύτερη πληθυσμιακά και γεωγραφικά μεγέθη τα οποία θα αποτελούν κριτήρια μεγαλύτερων χρηματοδοτήσεων για την πραγματοποίηση κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων.
Δεν θα είχε κανένα νόημα εάν η χωροταξική διευθέτηση του νέου «σχεδίου Καλλικράτης» πρόκειται να συντηρήσει και να διαιωνίσει τις ίδιες αναπτυξιακές και κοινωνικές ανισορροπίες που αποτελούν το κύριο περιεχόμενο της παθογένειας στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της πατρίδας μας. Προτείνουμε δηλαδή στην περίπτωση που θα προχωρήσει αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν να είναι ισοπληθείς και να εξασφαλίζουν σε μεγαλύτερο δυνατό βαθμό γεωγραφικές , ιστορικές, πολιτιστικές και οικονομικές ενότητες. Με την ευκαιρία αυτής της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης επιμένουμε στην καταχώρηση του κοινωνικού και αυτοδιοικητικού ρόλου της κοινότητας. Θα πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά στους νέους οργανισμούς η πρωτοβάθμια έκφραση των μελών της κάθε τοπικής κοινωνίας για τα μικρά ζητήματα που την αφορούν τόσο σε επίπεδο λήψης των αποφάσεων όσο και σε επίπεδο εφαρμογής αυτών των αποφάσεων αλλά και σε επίπεδο αυτοδιαχείρισης των υποθέσεων της. Γι’ αυτό το λόγο σημασιολογικά και όχι μόνο προτείνουμε στον νέο θεσμό την κατάργηση των όρων τοπικό διαμέρισμα, τοπικό συμβούλιο και την επαναφορά του όρου κοινότητα και κοινοτικό συμβούλιο που προσδιορίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μικρότερη και πληθυσμιακή ενότητα της γεωγραφικής και πληθυσμιακής συγκρότησης της χώρας μας. Δηλαδή τα σημερινά τοπικά διαμερίσματα να μετονομαστούν σε κοινότητες όπως πριν την εφαρμογή του «νόμου Καποδίστρια» , η δε υφιστάμενοι Δήμοι πριν την εφαρμογή του «νόμου Καποδίστρια» να διατηρήσουν την ονομασία τους και το συμβούλιο τους και με αυτήν την ονομασία να αποτελούν μαζί με τις κοινότητες μέρος του ενιαίου Δήμου ο οποίος θα ονομάζεται μητροπολιτικός με νέα ονομασία προσδιοριζόμενη με κύριο κριτήριο την πρώην επαρχιακή, γεωγραφική ενότητα.
Υπενθυμίζουμε επίσης και επισυνάπτουμε την 288/2001 του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν 2946/2001 για τις Συμπολιτείες Δήμων, νόμος ο οποίος τελικά δεν έτυχε εφαρμογής και υλοποίησης..Το πνεύμα και το περιεχόμενο μιας τέτοιας ρύθμισης θα μας εύρισκε σύμφωνους
Τέλος καταθέτουμε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με το αν θα είναι σκόπιμη και ωφέλιμη για την πατρίδα μας σε αυτήν την συγκριμένη τραγική συγκυρία που προσλαμβάνει χαρακτήρα εθνικής κρίσης η εφαρμογή τέτοιας έκτασης διοικητικής μεταρρύθμισης.

Οι Υπογράφοντες


ΚΑΜΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
τ. Δήμαρχος Κρανιδίου


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΦΛΩΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΠΑΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Εκ του Πρακτικού της υπ' αρ. 15ης/2001 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ 1°: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συμμετοχή του Δήμου Κρανιδίου σε Συμπολιτεία Δήμων σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.
2946/2001

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :288 /2001
1. Σήμερα την 12η του μηνός Νοεμβρίου έτους 2001, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από την υπ' αρ. πρωτ. 8235/08.11.2001 πρόσκληση του Προέδρου αυτού που επιδόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο και το Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 94, παρ. 2, του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Π.Δ. 410/1995, Φ.Ε.Κ. 231/Α/14.11.1995) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
2. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο δεκαεννέα (19) Συμβούλων ήταν παρόντες δώδεκα (12)
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Ο Πρόεδρος: Ιωάννης Τσαμαδός Η Αντιπρόεδρος : Ασημίνα Αντωνοπούλου,
Οι Σύμβουλοι: Αντώνιος Αντωνόπουλος, Πέτρος Παριανός, Ματθαίος Μέξης, Κων/νος Τσίπης, Αναστάσιος Λάμπρου, Βασίλειος Ελένης, Κοσμάς Κοφινάς, Νικόλαος Λούμης, Ιωάννης Γεωργόπουλος, Χρήστος Τσίγκρης
ΑΠΟΝΤΕΣ
Ο Γραμματέας : Νικόλαος Κρητικός,
Οι Σύμβουλοι: Εμμανουήλ Φλωρής, Ιωάννης Μαργέτας, Δημήτριος Πίκουλας, Χρήστος Μαναριώτης, Ειρήνη Καλιάνου, Παναγιώτης Μήτσας, οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα.
Στη συνεδρίαση, προσκεκλημένος παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτριος Καμιζής.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κ. Πολυξένη Γκούμα υπάλληλος του Δήμου Κρανιδίου, για την τήρηση των πρακτικών.
Ο κ. Πρόεδρος, ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο ο οποίος εισηγήθηκε όπως παρακάτω το Ιο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
5. Για το παραπάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής:
Α. Θέτω υπόψη του Δ.Σ. το Ν. 2946/2001 «Υπαίθρια Διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις». Με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Νόμου αυτού δίνεται η δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστήσει μαζί με άλλους Δήμους της περιοχής με τις ίδιες γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες την ίδρυση Συμπολιτείας, η οποία θα πάει τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ., για συγκρότηση υπηρεσιών οικονομικών, τεχνικών, διαδημοτικής αστυνομίας και όποια άλλη υπηρεσία το κοινό συμφέρον των ΟΤΑ της Συμπολιτείας επιβάλλει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παρ.1 του ανωτέρω άρθρου : « Όμοροι Δήμοι ή Κοινότητες, με συνολικό πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, μπορεί να συνιστούν με αποφάσεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων τους, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, Συμπολιτεία. Η Συμπολιτεία αποτελεί σύνδεσμο των Ο.Τ.Α. που τη συγκροτούν, κατά των παρ. 3 του άρθρου 102 του Συντάγματος και έχει σκοπό τη συγκρότηση υπηρεσιών για την αποκλειστική άσκηση αρμοδιοτήτων των μελών της και την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της, ιδίως στους τομείς της τεχνικής υποστήριξης, της οικονομικής διαχείρισης και της δημοτικής αστυνόμευσης. Προκειμένου για νησιά με πληθυσμό μικρότερο των πενήντα χιλιάδων (50.000), η Συμπολιτεία περιλαμβάνει υποχρεωτικά όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες, τουλάχιστον ενός νησιού. Ύστερα από ερώτημα Δήμου ή Κοινότητας ή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) παρέχει τη γνώμη της για την ίδρυση Συμπολιτειών στον οικείο νομό, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες και την αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων που θα ασκούνται από ης Συμπολιτείες. Η γνώμη της απευθύνεται σε όλα τα μέλη της και στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας και κοινοποιείται σε αυτούς μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή του ερωτήματος. Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, οι Ο.Τ.Α. μπορούν να συστήσουν Συμπολιτεία και χωρίς τη γνώμη της Τ.Ε.Δ.Κ. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, Δήμος ή Κοινότητα νησιού που γειτνιάζει με Συμπολιτεία ή με Δήμο ή Κοινότητα άλλου νησιού θεωρείται όμορος. Συμπολιτεία Δήμων και Κοινοτήτων νησιού ή νησιών μπορεί να συνιστάται ακόμη και αν ο συνολικός πληθυσμός των Ο.Τ.Α. που την συνιστούν είναι κάτω από 10.000 κατοίκους. Ως πληθυσμός κάθε Δήμου ή Κοινότητας, για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, θεωρείται αυτός της τελευταίας απογραφής».
Β. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη διοίκηση των Συμπολιτειών, για τη δυνατότητα ίδρυσης συμπολιτείας όπου μπορούν να συμμετέχουν Δήμοι ακόμα και από διαφορετικές περιφέρειες, καθώς για θέματα που αφορούν την έδρα της Συμπολιτείας και την χρονική διάρκεια της.
Γ. Τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ιστορική πρόκληση και ο Δήμος Κρανιδίου μπορεί να έχει μια σημαντική θέση σ' αυτό το νέο θεσμό και ως ο πολυπληθέστερος Δήμος της περιοχής πρότεινε τη σύσταση συμπολιτείας η οποία θα περιλαμβάνει τους εξής Δήμους : Κρανιδίου, Ερμιόνης, Σπετσών, Ύδρας, Πόρου, Μεθάνων, Τροιζήνας, Επιδαύρου. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στην κοινή ιστορική πορεία των ανωτέρω Δήμων στην οικονομικο­κοινωνική τους αλληλεξάρτηση και στη γεωγραφική τους γειτνίαση. Τέλος, σημείωσε ότι η πιθανή αποδοχή της ανωτέρω πρότασης και η ενδεχόμενη λειτουργία της Συμπολιτείας θα αλλάξει το αναπτυξιακό χάρτη της περιοχής.
Δ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γεωργόπουλος ο οποίος αφού έκφρασε τις επιφυλάξεις του για την ουσιαστική λειτουργία των Συμπολιτειών, αναφερόμενος στην παρόμοια εμπειρία από τους Αναπτυξιακούς Συνδέσμους οι οποίοι δεν λειτούργησαν στην περιοχή,

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ. Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: 288/2001
Σελ. 3

ζήτησε ο Δήμος μας να μη μείνει απ' έξω από τις εξελίξεις για το καλό του ιδίου και της περιοχής.
Ε. Καλείται λοιπόν το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.
6. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη το Ν. 2946/2001 καθώς και την αριθμ. 18 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.,

Αποφασίζει Ομόφωνα

Α. Τη σύσταση Συμπολιτείας Αργοσαρωνικού αποτελούμενη από τους Δήμους Κρανιδίου, Ερμιόνης, Σπετσών, Ύδρας, Πόρου , Μεθάνων, Τροιζήνας, Επιδαύρου. Οι παραπάνω Δήμοι αν και ανήκουν σε δύο διαφορετικούς Νομούς και δύο Περιφέρειες, εκτείνονται στην ίδια ανθρωπογεωγραφική ενότητα και είναι όμοροι μεταξύ τους. Μοιράζονται την ίδια θάλασσα, έχουν κοινά και παρόμοια προβλήματα προς αντιμετώπιση αλλά και μεγάΛες αναπτυξιακές δυνατότητες και στόχους προς αξιοποίηση και επίτευξη.

Β. Η χρονική διάρκεια της Συμπολιτείας να είναι οκτώ χρόνια.

Γ. Σκοπός της Συμπολιτείας είναι η υποστήριξη των Δήμων που συμμετέχουν σ' αυτήν, κυρίως με τη συγκρότηση οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας καθώς και Δημοτικής Αστυνομίας και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο και ωφέλιμο, στους κατοίκους της, ιδίως στους τομείς της τεχνικής υποστήριξης, της οικονομικής διαχείρισης και της δημοτικής αστυνόμευσης.

Δ. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στην ΤΕΔΚ Αργολίδας καθώς και στους προτεινόμενους Δήμους.

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 288/2001.
7. Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως παρακάτω: Ο Πρόεδρος: Ιωάννης Τσαμαδός Η Αντιπρόεδρος : Ασημίνα Αντωνοπούλου,
Συνεδρίαση 15η: Δευτέρα 12.11.2001
Οι Σύμβουλοι: Αντώνιος Αντωνόπουλος, Πέτρος Παριανός, Ματθαίος Μέξης, Κων/νος Τσίπης, Αναστάσιος Λάμπρου, Βασίλειος Ελένης, Κοσμάς Κοφινάς, Νικόλαος Λούμης, Ιωάννης Γεωργόπουλος, Χρήστος Τσίγκρης