Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τι μπορεί να κρύβει η φωτογραφία με τις άδειες καρέκλες.



Το γνωστό Blog Εικονοσκόπιο αποτίμησε την προσφορά της Δημοτικής μας Αρχής στο Σωματείο «Ένωση Ερμιονίδας» με μια φωτογραφία, από την γνωστή εκδήλωση του Σωματείου, με άδειες καρέκλες στο τραπέζι που προοριζόταν να καθίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μένει ως πραγματικό Εικονο-σκόπιο σκόπιμα σε αυτή την φωτογραφία, αποσιωπώντας, αγνοώντας και μη αναφέροντας την παρουσία της Δημοτικής Αρχής μέσω των Συμβούλων κ.κ  Γουζούαση, Κολυμπάδη, Φλωρή, Δρουγκάνη, η οποία όντως ήταν καθυστερημένη, γιατί υπήρχε εκδήλωση του Δήμου για τον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Λύκειο Κρανιδίου. Και ως συνηθίζουν εξαπολύουν μύδρους κατά της Δημοτικής μας Αρχής. Δεν επιδεικνύουν όμως την ίδια ευαισθησία και στην παντελή απουσία της Αντιπολίτευσης του Δήμου ( Μοναδικός παρών ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Άρης Δημαράκης ).
Οι Εικονο-σκόποι όμως, τηρούν σιγή ιχθύος για την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Γουζούαση, στην οποία εμπεριστατωμένα και με αποδεικτικά στοιχεία, φαίνεται ότι άμεσα ή έμμεσα προς το συγκεκριμένο Σωματείο, από 01-01-2011 και μέχρι σήμερα από τον Δήμο Ερμιονίδας και πιο συγκεκριμένα από τις τσέπες των Δημοτών μας έχουν δοθεί 85.000 ευρώ. Ίσως βέβαια για αυτούς μια τέτοια γενναία οικονομική ενίσχυση είναι αμελητέα, ανάξια λόγου και μηδαμινής σημασίας, μπροστά στην καθυστερημένη έστω παρουσία της Δημοτικής Αρχής λόγω ανώτερης βίας σε μία εκδήλωση. Γιατί φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο ευαίσθητοι στο τι προσφέρουν οι Δημότες μας, αφού είναι ίσως εθισμένοι μόνο στο τι παίρνει και τι απολαμβάνει ο καθένας. Και αυτό δεν μπορεί να εκφράζει τίποτα άλλο εκτός από την εμπάθεια των κύκλων αυτών απέναντι στην Δημοτική μας Αρχή.
Σαν Δημοτική Αρχή στεκόμαστε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σημερινό Συμβούλιο της εν λόγω ομάδας. Και σαφώς αναγνωρίζουμε το αγνό και το αξιόλογο του οράματος και της προσπάθειας του Προέδρου του Συλλόγου, Δημήτρη Πάλλη και όχι μόνον αυτού. Τον στηρίζουμε, όπως τον στηρίξαμε μέχρι σήμερα σε όλες εκείνες τις στιγμές που γνωστοί κύκλοι προσπάθησαν να υπονομεύσουν το έργο του, ακόμα και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Άλλωστε, είναι γνωστή η εγκληματική ενέργεια να ρίξουν κάποιοι ζάχαρη σε μηχάνημα συντήρησης του γηπέδου Κρανιδίου, η οποία κατά κάποιες εικασίες, θα μπορούσε να συνδυαστεί και με την πολυσυζητούμενη πιθανή δολιοφθορά στον χορτοτάπητα του ιδίου γηπέδου.  Και από την πρώτη στιγμή μέλη της παράταξής μας και Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και εγώ προσωπικά και ο Δήμαρχός μας συζητήσαμε μαζί του σε πολύ γόνιμο κλίμα. Άλλωστε και η συμμετοχή του Αντιδημάρχου μας Βαγγέλη Γουζούαση δεν είναι τυχαία. Στηρίζοντας λοιπόν τον Πρόεδρο και την προσπάθειά του, ο Σύλλογος σε μικρό χρονικό διάστημα θα πάρει το ποσό που του αναλογεί από την επιχορήγηση του Δήμου σε αθλητικά-πολιτιστικά σωματεία, ποσού 5000 ευρώ. Δηλώνουμε όμως υπεύθυνα και με ειλικρίνεια ότι ως γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Δημότες μας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Πάλλης ( η επιχείρησή του είναι προμηθεύτρια του Δήμου και υπάρχει οφειλή του Δήμου προς αυτή )  , τα οικονομικά του Δήμου είναι σε άθλια και δεινή κατάσταση, όπως και όλων των Δήμων της Πατρίδας μας. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη οικονομική βοήθεια. Και αυτό επέχει στάση ευθύνης, μπροστά στην οικονομική αδυναμία του Δήμου να αντιμετωπίσει βασικότατες ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ίδια του την ύπαρξη και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει στους Δημότες. Το συγκεκριμένο το ανέφερε και ο Δήμαρχος μας, Δημήτρης Καμιζής, με στοιχεία, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με αντιπροσωπεία του συλλόγου.
Όμως, η βοήθεια του Δήμου, πέραν της ηθικής στήριξης του προέδρου του συλλόγου απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του, μπορεί να είναι σημαντική και πολύπλευρη, όπως παροχή και συντήρηση εγκαταστάσεων, διάθεση μηχανημάτων και εργατών, προβολή του Συλλόγου κ.α. Άλλωστε ο Δήμος είναι μέτοχος στην χορηγό Εταιρεία του Συλλόγου ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε και τοποθετήθηκε θετικά σε αυτή την χορηγία.
Τελειώνοντας, οι γνωστοί κύκλοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου, που είναι και οι ίδιοι που μέχρι σήμερα προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου, θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά, διότι για την Δημοτική μας Αρχή, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και τρόπος ζωής και δεν είναι μέθοδος και τόπος επίτευξης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Και αυτό εμείς σαν Δημοτική Αρχή σε αρμονική συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου θα το κάνουμε πράξη, προς μεγάλη απογοήτευση των υπονομευτών και των δολοπλόκων.

Σταύρος Κούστας 
Αντιδήμαρχος





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου