Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πάνω απ’ όλα βάζουμε την υγεία των δημοτών μας.




 Σε απάντηση κακοήθους σχόλιου, ανώνυμου πάντα και στο γνωστό ιστολόγιο, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: 
  1) Η παρουσία τραγική κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο μας, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δημοτικών Aρχών των πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης, με την δημιουργία της υπερχωματερής Διδύμων, με " κερασάκι "  τον Δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων. Ο χώρος αυτός, γρήγορα κορέστηκε και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα απορρίμματα για δεματοποίηση και αποθήκευση.   Κάποιοι λοιπόν τότε σκέφτηκαν " να ζυμώσουν πρώτα ψωμί, πριν φτιάξουν το φούρνο " . Η δικαιολογία ότι εξαπατήθηκαν, δεν τους απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες τους, αφού οι ίδιοι πήραν τις πρωτοβουλίες και έκλεισαν ακόμα και το δρόμο, για να εκβιάσουν την λειτουργία του Δεματοποιητή στην χωματερή Διδύμων.
  2) Στις αποθήκες τις Αγροτικής Τράπεζας, αποθηκεύονται προσωρινά μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς ρυπαντικό φορτίο. 
  3) Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι: Η διαλογή των απορριμμάτων, η επανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών και η κομποστοποίηση είναι το " Α και το Ω " σε ένα σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Ας μην το εμποδίζουν λοιπόν.

  4) Η ενοικίαση των αποθηκών της Αγροτικής Τράπεζας ήταν αποκλειστική ιδέα, που υλοποιήθηκε πριν δύο χρόνια, του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή και επετεύχθη χάρις στις δικές του και μόνο ενέργειες και επαφές με την ηγεσία της Α.Τ.Ε. Διευθύντρια του καταστήματος Κρανιδίου ήταν τότε η κυρία Μιχαλοπούλου Ειρήνη. 
  5) Η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση για την διαχείριση των απορριμμάτων των Υπουργών Εσωτερικών και ΥΠΕΚΑ, καθώς και όλες οι προηγούμενες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι παραδοχές των αρμοδίων Υπουργείων και των σοβαρών οικολογικών οργανώσεων, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις της Παράταξής μας για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και προεκλογικά διατυπώθηκαν και η παρούσα Δημοτική Αρχή υποστηρίζει.

  Η σημερινή αναγκαστική και έκτακτη διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων, υπακούει σε μία και μόνο λογική, ηθική και πολύτιμη αρχή: " Στην προστασία της υγείας των δημοτών μας ". Όποιος υποστηρίζει και επιθυμεί την συσσώρευση των απορριμμάτων εντός των οικισμών του Δήμου μας, ας βγει επώνυμα να το ισχυριστεί.

  Με την εφαρμογή της παραπάνω κοινής Υπουργικής απόφασης και την επικείμενη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου μας με την διοίκηση ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

  Ας μην μιλούν κάποιοι λοιπόν 
στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί.                                           

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου