Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΛΑΜΗΣ




Έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα, 1 Απριλίου 2014, ο σπουδαίος χειρουργός Γεώργιος Αυλάμης, πλήρης ημερών σε ηλικία 100 ετών.

Ο Γεώργιος Αυλάμης γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1914. Η μητέρα του κατάγονταν από το Κρανίδι και η γιαγιά του Μαριγώ, από την οικογένεια της μητέρας του, ήταν αδελφή του αείμνηστου Εμμανουήλ Ρέπουλη.

Υπήρξε σπουδαίος χειρουργός, ίσως και ο κορυφαίος της μεταπολεμικής περιόδου και χάρη στις πρωτοποριακές τεχνικές του κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση της Ελληνικής και Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας. Υπήρξε δε ανιδιοτελής και ιδιαίτερα ευαίσθητος προς τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους ανθρώπους.

Λάτρευε το Κρανίδι, όπως και τη γενέτειρά του το Ληξούρι και το επισκέπτονταν τακτικά. Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι από την επαρχία μας που έτυχαν των ευεργεσιών του και θεραπεύτηκαν, ιδιαίτερα όταν διετέλεσε Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά για πολλά χρόνια.

Πέρα από την άριστη επιστημονική και επαγγελματική του κατάρτιση αγαπούσε τις τέχνες, ιδιαίτερα τη ζωγραφική και τη μουσική.

Τα τελευταία χρόνια με τίμησε με τη φιλία του και πάντοτε με καλούσε στο σπίτι του, όταν επισκέπτονταν το Κρανίδι και ζητούσε να μαθαίνει τα νέα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και πάντοτε φωτεινό το παράδειγμά του.

 

Δημήτρης Καμιζής

Δήμαρχος Ερμιονίδας

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου